Logo Utrecht University

Blueprints of Hope

Agenda

27 November 2017
19:30 - 22:00
Nieuwspoort, Lange Poten 10, 2511 CL Den Haag

Mathieu Segers on ‘The New Europe’

On 27 November Mathieu Segers will give a lecture on the European year 2017. The lecture is organised by Nieuwspoort and Haagsch College. Tickets can be bought here.

About the lecture:
Geen Le Pen, geen Wilders. Maar Macron en natuurlijk Merkel. En een middenkabinet in ons land. Het Europese verkiezingsjaar was spannend maar kende geen populistische lente. Geen einde van de Europese Unie dus maar volop zelfvertrouwen in Brussel. Wat betekent dit voor de toekomst van Europa? Hoe gaat Europa straks om met vluchtelingen? En komt er een Europese minister van Financiën? In dit college analyseert Mathieu Segers het Europese jaar 2017 en de huidige machtsverhoudingen binnen de EU. Waar zet de nieuwe Frans-Duitse as op in? Wat willen de Oost-Europese landen? En speelt ons land nog wel een rol binnen de Europese Unie?